Hof Ter Leeuwe

case

Het project

Achter de schermen vraagt het runnen van een succesvol bedrijf een pak meer organisatie dan je op het eerste zicht zou denken. Voor paardenvoortplantingscentrum Hof Ter Leeuwe is dit niet anders: met honderden paarden en merries in hun beheer wordt het moeilijk om het overzicht over alle klanten, behandelingen, medicijnen, embryo’s en genetisch materiaal bij te houden.

Een goed paard maakt geen goede ruiter, maar het helpt wel om de race te winnen. Daarom kwam Hof Ter Leeuwe naar Unikoo met de vraag om hun bestaande, verouderde systemen te upgraden tot een modern, geïntegreerd ERP systeem van waaruit ze heel hun bedrijfsvoering kunnen opvolgen en aansturen.

Deze uitdaging ging ons technologyteam maar al te graag aan. Ze zaten aan de tafel met Hof Ter Leeuwe en bespraken hoe het bedrijf gewoon is om te werken en hoe ze graag zouden willen werken. Zo konden we de goede elementen van hun oude systemen behouden, maar tegelijkertijd aanvullen met moderne gebruiksgemakken en geavanceerde functies zoals bijvoorbeeld integratie met hun boekhoudsysteem.

Genetisch materiaal Hof ter Leeuwe


De applicatie geeft Hof Ter Leeuwe de mogelijkheid om de volledige medische voortplantingscyclus te beheren voor de paarden die bij hen in behandeling zijn. Hierbij wordt bij elke diergeneeskundige behandeling de stock van medicijnen en/of genetisch materiaal automatisch geupdatet. Daarnaast laat het systeem ook toe om een volledige historiek per paard op te vragen, zodat alle nodige rapportering naar klant en overheid met één klik op de knop voorzien is. Tenslotte zetten we ook de financiële flow op punt: de kosten verbonden aan de behandelingen, bijhorende medicatie of genetisch materiaal en het verblijf van het betrokken paard wordt automatisch samengevat en in een factuur klaargezet. Zo garanderen we een correcte afrekening van alle kosten.

Hoe? We maakten een Single Page Application (SPA) ontwikkeld met het javascript framework Vue.js en Vuetify als front-end oplossing. Voor het backend luik gebruikten we Express.js en Mongoose. Aangezien ons technologyteam steeds volgens de DevOps principes werkt, werd er uiteraard ook een versiebeheer systeem voorzien met bijhorende CI/CD pipeline. De applicatie wordt online gehost op het Google Cloud Platform (GCP), zodat ze steeds vlot toegankelijk is voor een zeer beperkte operationele kost. De klant maakte reeds gebruik van het uitstekende boekhoudpakket Teamleader, dat ook eenvoudig toelaat om een integratie op maat op te zetten. Hierdoor worden klanten automatisch gesynchroniseerd en kunnen we de facturen volautomatisch voorbereiden ter verzending. Tenslotte zorgden we er ook voor dat de leveringen van medicatie en medisch materiaal automatisch geïmporteerd werden in de stockbeheer module.

Klinkt dit allemaal als Chinees voor jou, maar ben jij ook op zoek naar een oplossing om jouw bedrijf nog efficiënter te organiseren? Neem dan zeker eens contact op met ons technology en development team, zij zetten mee hun schouders onder jouw digitale ambities en helpen je bij de keuze van pakket software of een applicatie op maat.

Hof Ter Leeuwe

Hof Ter Leeuwe is een Europees erkend voortplantingscentrum voor paarden gelegen in het centrum van België. Vlak onder de kerktoren van het pittoreske stadje Zoutleeuw in Vlaams Brabant.

Geleverde diensten

service

Technology & development